Sport Ciclista Bétulo

Pàgina oficial de l'Sport Ciclista Bétulo

Volta a Catalunya (Projecte)

Permeteu que us presentem un projecte, que està en un estat embrionari.

Es tractaria de donar la Volta a Catalunya, d’una manera perimetral, per carretera en bicicleta.

El total de kilòmetres serien 1.115. Es sortiria de Badalona (BP) com sempre, i donar tota la volta al nostre país, tornant al punt de sortida.

La idea seria afrontar aquest repte amb un vehicle de recolzament, per dur l’equipació dels participants, que servís per sol·lucionar averies o incidències, i donar en tot moment recolzament i seguretat al grup.

L’allotjament seria en llocs adeqüats per l’higiene i descans en cada jornada.

Els dies determinats per fer-ho, crec que estarien entre els 7/9 dies. Però és una qüestió que es tindria que afinar, pels condicionants d’allotjament i kilometratge.

De moment, res més.

Us agrairia molt, que cadascú de vosaltres que li fes gràcia dur a terme aquest repte, aportés idees o suggeriments per anar polint detalls i que al final, aquest PROJECTE passés a ser una realitat i poder-la oferir a tots vosaltres.


RECORREGUT EN 7 ETAPES

ETAPA 1

Badalona – Castelló d’Empúries 160,6 Km.

Recorregut sense cap dificultat, reseguint la costa, amb un quilometratge adeqüat per anar agafant la forma.


ETAPA 2

Castelló d’Empúries – Camprodon 157,7 Km.

Comencem a transitar pel Cap de Creus i es corona la carretera de Cadaqués, però anant cap El Port de la Selva. El recorregut continua per la falda de la Serra de l’Albera, fins a La Jonquera. A partir d’aquí pujarem les estribacions més baixes del Pirineu, per anar a caure en terres franceses a Prats de Molló, on farem el primer coll de relevància, el Coll d’Ares, amb més de 1.500 m d’alçada, 13,3 Km amb una mitja del 5,7%. A partir d’aquí descens fins a Camprodon. Un bon lloc on l’oferta d’allotjament, no ha de ser un problema.


ETAPA 3

Camprodon – La Seu d’Urgell 134 Km.

Transitarem per la vall del Ter, fins a Ripoll. D’aquí fins a Ribes de Freser i la Collada de Tosses d’una alçada de 1.800 m, 24 km amb una pendent mitja del 3,6%. Es baixarà fins a Puigcerdà, i gaudirem del suau descens per la Cerdanya fins a La Seu d’Urgell.
Possiblement sigui una jornada sense gaire dificultat, doncs és tot baixada menys els 24 km de la Collada, però s’ha de parar sí o sí a La Seu, perquè el proper lloc seria Sort i està massa lluny i amb el Cantó pel mig.


ETAPA 4

La Seu d’Urgell – Vielha 125 Km.

Què dir d’aquesta etapa… El Cantó i La Bonaigua són els colls de Primera categoria d’aquest recorregut.

Gairebé començarem a pujar el Port del Cantó als 10 kilòmetres de la sortida, 25,6 km, per superar un desnivell de 1.028 m, amb una mitja del 4% per coronar als 1.725 m.
Descens fins a Sort i a continuació resseguint la vall del riu Noguera, i sense deixar de pujar, arribarem fins a Esterri d’Àneu, per afrontar el Port de La Bonaigua, 20 km, amb un desnivell de 1.100 m, i una mitja del 6% i assolir el sostre de la Volta a Catalunya 2.076m.
Si hem arribat fins aquí, el descens fins a Vielha ha de ser un orgasme continu.


ETAPA 5

Vielha – Mequinença 200 Km.

Sortirem de Vielha tot pujant fins l’entrada Nord del Túnel. Segons la normativa, es pot transitar en bicicleta ben il·luminat i visibles, tenint en compte que el cotxe de suport ens precedirà, no ens tenim que preocupar més que donar pedals i fer els 5,2 km de distància ben rapidet, la mitat és de pujada i l’altra de baixada, o sigui que sortirem del túnel a una bona velocitat, perquè el descens immediat és llarg i prolongat amb una bona carretera. Volarem!!!
Com tota la tendència és de baixada, aquesta etapa serà maratoniana fins els 200 km, però s’ha d’arrivar a Mequinença sigui com sigui.


ETAPA 6

Mequinença – L’Ampolla 185 Km.

Traspassant el riu Ebre i després d’una curta pujada, passarem al costat aragonès i entrarem a La Terra Alta per Fayón i transitarem pels mateixos llocs, on es va lliurar la batalla més important de la guerra civil, La Pobla de Masaluca, Villalba dels Arcs, Gandesa… a partir d’aquí arribarem fins a Bot per pujar un modest coll, però amb una carretera estreta i revirada… tant, que aquest any va decidir el guanyador de la Volta a Catalunya, en detriment del britànic Froome, en una jornada passada per aigua. Vilalba dels Arcs està a l’altra banda del port i a partir d’aquí descens fins a Tortosa. Vorejarem els Ports de Tortosa fins a La Sènia, límit de la frontera amb València, i d’aquí fins a Ulldecona on pujarem fins al Santuari del Remei, patrona dels «canareus», i veurem de nou la Mediterrània i tot el Delta que més endavant travessarem des de Sant Carles fins a L’Ampolla, on descansarem.


ETAPA 7

L’Ampolla – Badalona 182,5 Km.

Ens endinsarem una miqueta per la N-340 fins el Perelló, i d’aquí fins a L’Hospitalet de l’Infant, per continuar costejant fins a Tarragona i continuant, fins a Sitges i les famoses Costes del Garraf, Barcelona i ja estarem.


Crec que és un gran viatge, un repte, una fita que pot quedar gravada en molts de nosaltres, per qui pugui realitzar-la. Ho deixo aquí… Qualsevol aportació per millorar-ho serà molt ben vinguda.

 

Josep Carrión
Sport Ciclista Bétulo

7 Comments

 1. Impressiionant

 2. Impresionante

 3. Molt bona iniciativa. Tan de bo s’acabi duent a terme.

 4. Anirem madurant-l’ho Pere.
  Gràcies pel teu comentari.

 5. Bueno tiene buena pinta,en principio ahora las fechas que muy importante

 6. Miguel,
  Mirándome el calendario un poco por encima y sin dedicarle mucho tiempo, la vista se me va a salir el último sábado o domingo de julio y hacer el recorrido en la primera semana de agosto. Creo que es donde mejor le puede ir a la mayoría y en donde aún se puede encontrar alojamiento con antelación. La segunda semana de agosto siempre está todo a tope.
  Un saludo.

  P.D. Qué piensas de los kilómetros?? Está pensado para pedalear durante buena parte del día. Pero si se hacen más cortas no cuadra tan bien.

 7. Hola!
  El recorregut el trobo força interessant, de totes maneres crec que alguna incursió al interior desde la costa o bé per la part del Pirineu incloent així alguna etapa més no aniria pas malament i afegiria més la zona rural i així la fent més complerta la volta.De totes maneres molt bon treball de camp Josep. Felicitats

Comments are closed.

Sport Ciclista Bétulo © 2016 Frontier Theme