Sport Ciclista Bétulo

Pàgina oficial de l'Sport Ciclista Bétulo

6a SE Vilafranca-Vendrell (14/01/2023)


TRACKS


https://ridewithgps.com/routes/41655737

Per la 6a SE Vilafranca-Vendrell, s’ha pensat fer un recorregut per la comarca del Penedès. Estem als mesos més freds i cerquem una temperatura i un clima més plàcid.

El recorregut surt de Vilafranca, per anar a cercar el castell d’Olèrdola en els primers 10 quilòmetres, assolint la màxima cota una mica més endavant, baixada fins el castell de Penyafort, on s’enllaçarà amb la Ruta de la Via Augusta del Penedès i es resseguirà durant més de 7 quilòmetres per deixar-la i anar a cercar l’embassament de Foix i el seu Castell de Castellet.

Per pista es continuarà fins a Clariana i Calafell, on depenent l’hora serà el lloc per esmorzar i avituallar-nos. El punt emblemàtic més endavant, serà transitar per un antic camí agrari al sud del Vendrell, que és un tram de 1.200 metres de la Via Augusta original, i que es vol recuperar i convertir-la en un monument històric, similar a l’Arc de Barà o la Torre dels Escipions.

Després de creuar pel centre del Vendrell, ens dirigirem cap a La Papiola, Sant Jaume dels Domenys i Castellví de la Marca, tot travessant vinyes i més vinyes que és el monocultiu d’aquesta comarca.

Passat La Bleda, al quilòmetre 79, es finalitzarà el recorregut per la Ruta del Vi fins el punt de sortida a Vilafranca.

La distància total és de 84,8 Km, amb un desnivell acumulat de 1.089m. El recorregut serà del 50% de terra, majoritàriament pistes amples en bon estat.

L’hora de sortida de Vilafranca serà, com sempre, a les 8:00h, pel que ajustarem la logística segons els participants.

Josep Carrión
S.C. Bétulo

Sport Ciclista Bétulo © 2016 Frontier Theme